Друштво


ОНИ С НЕБА, А
СПАС СА ЗЕМЉЕ

Тек од недавно се признаје и пише да је Операција “Халијард” једна од најхуманијих акција у великом светском рату
02 usa piloti

Сести у кабину авиона у време ратних сукоба, било да опасност вреба из ваздуха или са копна, посебан је ризик. Уколико се догоди да авион буде погођен, статистика говори како су шансе да пилот преживи минималне. С друге стране, успешно катапултирање и скок у непријатељску територију значи само краткорочно преживљавање. А уколико је територија, рецимо, окупирана, ко ће вас спасити? И што би ико ризиковао свој и животе својих ближњих штитећи тамо неког непознатог пилота?

        Ризиковали су Срби.Ризиковали су месецима, гладујући и у својим домовима штитећи америчку младеж у време највећег сукоба у историји цивилизације, за време Другог светског рата.

         Операција “Ваздушни мост”, (позната још као операција “Халијард”) представља највећу акцију спасавања савезничих снага у окупираној Европи. Акција се збила на територији тада окупирање Краљевине Југославије средином и крајем 1944. године. Савезнички пилоти, које су над Србијом оборили Немци, спасени су захваљујући Југословенској војсци у отаџбини, српским сељацима и агентима ОСС-а.

         Југословенска војска у отаџбини (ЈВУО), познатија још и као “четници”, представљала је југословенску, ројалистичку, претежно српску герилу која је деловала у Другом светском рату. Недуго после немачке агресије која је почела бомбардовањем Београда 6. априла 1941. Краљевина Југославија доживљава потпуни слом. Одбивши да се преда, 11. маја, тада још пуковник, Драгољуб Михаиловић са још 26 својих сабораца одлази на Равну гору. Овај покрет отпора, углавном предвођен од стране официра, у наредним годинама водиће жестоке борбе како против окупатора, тако и против другог покрета отпора подржаног са истока, односно партизана.

         Те 1944.године група авијатичара, сачињена пре свега од америчких пилота, бораца за слободу авантуристичког духа, добила је тежак, али и изазован задатак - бомбардовати и нанети што већу штету румунским нафтним пољима која су стратешки од изузетног значаја за силе осовине. С обзиром да је у то време Хитлерова Немачка губила на свим фронтовима и већ увелико била у дефанзиви, свака помоћ у људству и у ресурсима снагама Вермахта била је добродошла. Знао је тада млади пилот, Тони Орсини, да Немци своју нафту неће предати без жестоке борбе. Знао је такође да лет преко окупиране и распарчане Краљевине Југославије представља велику опасност. На брифингу пред полетање, Орсини и колеге добили су следеће упуство: “Надлежни официр објаснио је све детаље у вези са мисијом, прецизирао је висину са које ћемо дејствовати и друге потребне инструкције, а онда је рекао нешто занимљиво: - Уколико будете принуђени да искочите изнад Југославије, клоните се четника, и потражите партизане, јер четници сарађују са Немцима“ - присетио се Орсини.

     Орсини и другови су имали среће. Пали су у шаке четницима.

(Опширније у нашем штампаном издању)

Стефан Ступар