Интервју


Да се
(не) опустимо

„То је прича о обичним људима, а верујемо да је овога пута сценарио и поступак снимања другачији. Више је комедија карактера који су специфични, благо на ивици, што ће то бити забавно, животни су, а ситуације у којима се налазе потпуно су блесаве“, каже редитељка Јелена Бајић Јочић
01 rados bajic

Маумау...за рубрику веровали или не, али насеље у Београду, на популарном Макишу.

         Зашто баш тако? Ко ће га знати?

Можда одговоре зна Радош Бајић, глумац, сценариста и редитељ, који је радњу своје нове серије сместио баш у то насеље. А како то све изгледа? Једноставно, на самом крају улице Боре Станковићa, са десне стране, куће Србијанке Нешић и Милице Милинковић претворене су у домаћинства Срба пристиглих са Косова. У њиховом дворишту екипа снима, док Бајић са каубојским шеширом на глави шета тамо-вамо разговарајући телефоном. У ствари, шапуће да не поквари кадар.

      Ту се раде оне прве секвенце, нервозе нема, смех на лицу Тихомира Станића и Мире Бањац. По ко зна који пут Тика извози Миру из куће у инвалидским колицима, зауставља је код стола на тераси и прича са њом. Мира, како је по сценарију, узима већ двадесето жуманце, ставља у уста, жваће, изговара нешто једва разумљиво...

         - Стоп, било је одлично, ово више не понављамо – чује се кроз широк осмех редитељке Јелене Бајић Јочић.  

      Аплауз, честитке, шале на рачун одеће Тихомира Станића испуниле су  то широко двориште. Жене из екипе пролазе журно, служе сокове и кафу, свима је лакнуло. Техничари убрзано расклапају опрему, премештају сет на импровизовани аутоотпад изван дворишта. Станић и Борис Миливојевић крећу на кратке консултације о наредној сцени са режисерком.

       -  Станеш ту, између аутомобила, узмеш мотку, удариш по вратима. Борис лежи у ауту, будиш га...`Ало, Развигоре, шта радиш ти ту?` Ал`, немој да кажеш шта радиш ту горе, него, излаз` напоље...!!!

          Режисерка одлази, глумци остају да увежбавају сцену. Око њих двојице већ је увелико загужвало, камере су постављене, чека се долазак гостију са РТС-а, који су уједно и копродуценти. Бајић је и даље са телефоном у руци, организује, премешта, дочекује...Стиже баш све. Стиже, ето, да разговара и са нама, додуше, онако успут, у ходу:

(Опширније у нашем штампаном издању)

Љ.З.Томић