Свет


Мистерија која
траје

02 titanik

Непознаница зашто је 15. априла 1912. путнички брод ”Титаник” звани ”непотопиви” доживео после удеса трагедију, остаје и после дуже од једног века тема која интригира теоретичаре и аналитичаре ове, свакако највеће мирнодопске катастрофе икада.  

         Према најновијим истраживањима, ”Титаник” није тог дана отишао на морско дно због удара у ледени брег на Атлантском океану, већ због – огромног пожара у броду, док га је ледени брег само докусурио! Та вест само је охрабрила многе заговонике теорија завере, који иначе никада нису веровали у званичну верзију најпознатијег поморског удеса, па зато сада и тврде да је ово само још један доказ да је пропаст тог пловила са тада најнапреднијом технологијом, у ствари, добро испланирана завера – илумината!

         Новинар Сенан Молони, који је 30 година провео испитујући чувену катастрофу, до закључка о пожару дошао је проучавајући фотографије унутар брода настале пре него што је напустио бродоградилиште у Белфасту.
         – Званична истрага је несрећу окарактерисала као божје дело. Међутим, судар с леденим брегом и потонуће нису били тако једноставни. Био је то спој неочекиваних фактора: ватре, леда и немара  – објаснио је Молони.
Како је још додао, он је успео да открије трагове пожара дугачког читавих десет метара управо на делу који је погодио ледени брег.
         – Стручњаци су потврдили да су то трагови ватре у троспратном складишту за гориво. Екипа од дванаест људи покушала је да угаси пожар, а температура је могла да достигне и 1.000 степени. Због тога што је тај део горео неколико пута, ледени брег је само допринео „Титаниковом” крају - тврди Молони.

         Публицисткиња Емили Милер, опет, тврди да је ова вест само доказ да иза свега стоји тајно друштво илумината, људи који већ вековима контролишу планету и планирају успостављање потпуне власти и такозваног новог светског поретка.
         – Многи сумњају у званичну верзију догађаја, поготово зато што су на „Титанику“ били неки од важних људи из света бизниса, као што је то, рецимо, Џон Џејкоб Астор, противник банкарске идеје стварања Федералних резерви. То је само још један од доказа да су илуминати организовали потапање брода, као и да уопште није реч о несрећи, већ о скованој намери и умишљају - тврди она.

(Опширније у нашем штампаном издању)