Забава


Краљ је Бог
на острву

05 king kong

Ово није још једна нова верзија познате хливудске приче о џиновској горили Кинг Конг, већ сасвим нова авантура чија се радња дешава 1973. године. Тајанствена организација “Монарх” у Тихом океану открива до тада непознато остврво окружено мистеријама од којих је највећа наводно постојање непознатих живих врста. Експедиција се лоше завршава. Сазнање преживелих чланова да острвом доминира огромни мајмун који се бори за свој опстанак против других чудовишта, неће им бити много од помоћи у сопственој борби за преживљавање.

         Џиновски мајмун, висок 31 метар и тежак 158 тона, заправо је једини преживели потомак своје врсте, Бог и чувар овог острва, чије су родитеље убила опака змијолика створења дуга и до тридесет метара, снажних руку, која лове у чопорима и живе испод земље. Неопрезним истраживачима прете и седам метара дугачки пауци који владају бамбусовим шумама, док их у мочварама чекају гигантски биволи са роговима распона деветнаест метара који су, додуше, наизглед тихи и нежни, са способношћу да по неколико дана живе испод површине воде.

         Редитељ Џордан Вот-Робертс желео је, каже, да целом филму да шмек оригиналног “Кинг Конга” из 1933. године, без много компликација, како у причи тако и у изгледу филма, јер је желео да га разумеју и воле сви, од тинејџера до најстарије генерације. Заиста, предели у којима гледамо ову невероватну акцију су изузетно лепи и снимани су у Вијетнаму, Аустралији и на Хавајима.

         Изабрао је и добру екипу глумаца коју предводе Том Хидлстон, кога знамо из холивудских хитова “Тор” и “Осветници”, затим Семјуел Л. Џексон, Џон Гудмен, “оскаровка” Бри Ларсон и Џон Си Рајли.

         Филм је управо почео да се приказује у већем делу света истовремено.

 

С. Ј.