Забава


Решава (све)
проблеме

05 spiner

После хула-хопа или рубикон коцке, планету је преплавила нова занимација!

Клинци у целом свету су просто полудели за њим!

А, ни одрасли нису баш равнодушни.

Име му је – СПИНЕР!

Читава фамилиа фамозних Спинера доспела је чак и на Амазон, па ко воли нек изволи! Они које ни понуда на свемогућем Амазону не задовољава –  праве га сами! И, то у свим облицима и бојама!

Класичан, има три ротора, а има их и са – шест! Па, чак и са светлећим лед-диодама! Они напреднији моћи ће да изведу читав низ трикова, као што су: да спинер док се окреће пребаце из шаке у шаку или са прста на прст. Или, да га ставе на врх носа!  Они напреднији могу, док се ротира попут баскет лопте, то најновије светско чудо да ставе и иза леђа или га пребаце из једне на другу руку! Или између ногу, попут кошаркашких асова да га пребаце на другу шаку! Или да га баце на врх качкета,  док супер шампиони могу да га у пуној брзини као лопту пимпују, са колена на колено!

Клинци су најчешће  – чудо!

Осим за забаву, намена му је, као анти-стрес справица, Спинер се може употребити и за ублажавању стресааутизма или деприсије, односно психичких проблема! Са собом их не само због наведеног носе и одрасли, користиће га у канцелариама или на дугим досадним састанцима! Спинер је и идеалан као поклон. Ипак, право (и изворно) име му је Фидзет спинер. Ова наизглед бескорисна справица, појавила се почетком ове године и нико не зна да објасни његово порекло, нити зна земљу у којој је измишљено. Претпоставља се да су их мудри Кинези ивукли из неког од својих нафталина, јер они их производе, а зараза се проширила преко друштвених мрежа и Ју-туба.

Додуше, нешто слично је смислила Кетрин Хетингер још 1990 године. Патент јој је истекао пре десет година, јер није хтела више да плаћа његово одржавање и то јој је очито била кобна грешка! Није зарадила на њему ни цента! А, данас се у читавом вету продаје на стотине милиона Спинера. Ови савремени су мало другачији и маштовитији у одноису на онај Хетингерове, а попседује и моћно, уго ротирајуће куглично лежиште.

Искрено, вреди имати га имати уз себе, за сваку прилику и за недај Боже.

(Опширније у нашем штампаном издању)

 

Горан Бркић