Društvo


Misica po četvrti
put mama

03 jelena kis

Prvi put ove godine u Srbiji je organizovan izbor za najlepšu udatu ženu i mamu. Laskavu titulu je ponela tridesetpetogodišnja Jelena Anđić-Kiš, najmlađa predsednica Matice iseljenika, koja je na nedavno održanom takmičenju za najlepšu gospođu sveta u Kini izabrana među prvih  deset najlepših udatih dama. „Ova pravnica sa desetogodišnjim bračnim stažom i troje dece sad priprema odbranu doktorske disertacije i razmišlja o proširenju petočlane porodice“.

         Ovako je decembra 2013. godine pisao jedan dnevni list u Srbiji. A da je mis mama tada ozbiljno razmišljala o proširenju porodice, potvrdila je vest od pre neki dan. Ponos Srbije i sveta, gospođa Jelena Kiš, kraljica majka Matice iseljenika Srbije, upravo se porodila u Beogradu i na svet donela četvrto lepo dete, ćerkicu Andreu“. Tako sada porodica Kiš ima četiri zlatne jabuke: Anđelinu Lu, Laru i Luku i tek pristiglu Andreu.
         Podsetimo se,  Jelena Anđić-Kiš je rođena u Skoplju gde joj je majka studirala prava, otac književnost, a deda radio u vojci. Leta je provodila u očevom zavičaju, okolina Berana. Majka joj je iz Peći i cela njena familija iz Metohije.U osnovnoj školi je živela u Majdanpeku, a srednju školu pohađala u Beogradu gde je završila klasičnu gimnaziju i Pravni fakultet. Onda se desila ljubav sa teniserom Ladislavom–Larsom Kišom, njenim vršnjakom, i ta ljubav je krunisana prvo rođenjem ćerke i ubrzo preseljenjem u čarobni Sidnej. U Sidneju ubrzo dobija i drugu ćerku.

Sada je u Beogradu gde je ćerkama i sinu podarila sestru.

 

O. R.