Društvo


Osveženi „veliki
fića”

03 fijat 500 l

Uobičajeno je da se na svetskom auto tržištu neprestano nudi nešto novo, lepše, bolje, povezanije...  Zato je bilo logično, posle pet godina, i da se jedan od najprodavanijih gradskih krosovera, „fijat 500 el”– osveži. Rast od 16 do 27 procenata u klasi je dokaz da, svaka promena obično još pospešuje prodaju, (u  2016. godini skoro milijardu evra od prodaje „fijata 500 el”). Čak 40 odsto promena komponenti nije šminka, iako spolja tako izgleda. Brojne su novosti u tehnologiji, povezanosti, sigurnosti, izgledu spolja i unutra. Novi „500 el” zaista izgleda još više približen „malom fići” koji slavi jubilej – šest decenija postojanja.

  Tako smo se i mi našli na istom mestu, posle pet godina  i promocije prve verzije „500 el” u Torinu. Dizajnerskoj izvornoj postojbini „velikog fiće” koji se proizvodi u Kragujevcu, da provozamo novo čedo „Fijata”, u tri verzije: „urban”, „kros” i „vagon”.

–Želeli smo, ne samo totalno ulepšavanje, već i tehnološko- dizajnerski napredak ovog lidera u svojoj klasi krosovera, koji, sa čak 410 hiljada prodatih komada u svetu, mora da održi korak sa značajnim svetskim brendovima u segmentu.To je izjavio dizajner eksterijera Danilo Posati, novinarima iz Srbije, Francuske, Mađarske, Bosne, Crne Gore na predstavljanju novog „500 el”. 

Same ulice Torina, su nam „pokazale” sve, posle samo par minuta, jer smo na svakom koraku nailazili na prvu generaciju „velikog fiće” koji je, izgleda, veoma popularan ovde, kako za porodice tako i za mlade. Jer, kako su nam saopštili na promociji novog„500 el”, očekivano niske cene, dizajnerski dopadljivog automobila, modernog kompakta, izgled, eksplozija boja,( deset novih nijansi pastelnih i metalik boja uz čak 37 kombinacija), upotrebljivost... glavni su aduti novajlije u „Fijat porodici”. Lep je, doteran, tako da će svoj „hod” po svetu, verovatno, još uspešnije nastaviti.

Nove verzije izgledaju umiveno, dopadljivo, i gde god da smo stali, zagledali su nas vozači iz automobila ali i prolaznici. Najveća promena spolja, je  na „nosu” automobila, sa novom maskom i  branikom, gde je otvor na maski hladnjaka proširen, sa novom hromiranom lajsnom, uz veće otvore za vazduh i nova svetla za maglu. Čitava konfiguracija dnevnog osvetljenja je sada u LED tehnologiji. Zaštitne lajsne na bočnim staranama su hromirane kao i redizajnirani zadnji branik koji je dobio ukrasne umetke uz svetla za vožnju unazad, koja su pomerana u donji deo branika.

(Opširnije u našem štampanom izdanju)

 

Tekst i foto: D.K.–I.