Feljton


Čuvali smo
vanzemaljce

03 feljton

„Oblast 51'' ili ''Zona 51'' odomaćeni je naziv za vazdušnu bazu američke vojske, smeštenu u srcu pustinje u Nevadi. Taj naziv je prvi put upotrebljen u jednom dokumentu CIA iz vremena Vijetnamskog rata, a prostor baze dugo je bio strogo zaštićen i prekriven velom tajne, jer se u njoj obavljao razvoj i ispitivanja novih vazduhoplova američke vojske. To ju je i stavilo u centar teorija zavere o NLO, a CIA je tek 2005. godine, posle višegodišnjeg insistiranja medija i javnosti, zvanično priznala da baza i postoji.

         Misteriozni kompleks u Nevadi, baš zbog toga što zvaničnici nisu priznavali da postoji, postao je inspiracija teoretičara zavere. Pričalo se da tu ima svega, ali je vrhunac dostigla teorija da vlasti u njemu kriju vanzemaljce.

         Već sama reč vanzemaljac bila je dovoljna da lavina teroja zavere krene. Ko se sve nije oglašavao i pričao kako zna ''iz pouzdanih izvora'' šta se tamo krije, a bilo je i ima i onih koji su ''svojim očima'' videli ''male zelene''. Tako su nedavne tvrdnje uglednog naučnika Bojda Bušmana da je tamo sarađivao sa “malim zelenim” ponovo pokrenule spekulacije. Tvorac američkog raketnog sistema „Stinger“ tvrdi da je u tajanstvenoj vojnoj bazi „Oblast 51“ sarađivao sa vanzemaljcima visokim metar i po, koji su stari po 250 godina?! Bušman je nedavno preminuo, a u Americi je  objavljen snimak njegovog svedočenja za medije.

         ''Vanzemaljci su stvarni. Oni su u „Oblast 51“ stigli sa planete Kvintumnija, udaljene 68 svetlosnih godina, ali njihova tehnologija dozvoljava im da putuju od nje do Zemlje za svega 45 godina. Osamnaest posetilaca, od kojih su neki i 250 godina stari, sada rade za američku vladu”, rekao je Bušman u intervjuu datom pred smrt.

         Njegov tajni zadatak u „Oblasti 51“ bio je, navodno, da vanzemaljsku tehnologiju prilagodi ljudskoj i preda vojsci.

         “I dalje imam dozvolu da posetim „Oblast 51“, ali odlučio sam da to ne uradim zato što verujem da bi mnogi izumi morali da budu izvučeni iz baze i prikazani svima”, rekao je.

         Vojni stručnjak je ispričao da je sa vanzemaljcima komunicirao telepatski. Prema njegovoj priči, ova bića imaju tri kičmena stuba, po pet prstiju na rukama, koji su trideset odsto duži od ljudskih, isto toliko i na nogama, s tim što su nožni prsti  spojeni. I da imaju po tri rebra sa svake strane kičmenog stuba.

         Među fotografijama koje je Bojd Bušman pokazao u intervjuu ima i onih koje su navodno snimili vanzemaljci.

         “Dao sam im fotoaparat da snime planete dok putuju ka Zemlji i oni su to uradili”, tvrdio je Bušman.

 

(Opširnije u našem štampanom izdanju)

 

Pripremio O. RADULOVIĆ