Foto nedelje


Nagrada za
kulturno stvaralaštvo

Foto nedelje

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije je 8. februara, na svečanosti upriličenoj u zgradi Predsedništva Republike Srbije, po 53. put dodelila Vukovu nagradu za naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Republici Srbiji  i na svesrpskom kulturnom prostoru.

         Žiri za dodeljivanje Vukove nagrade, kojim je predsedavao akademik prof. Svetislav Božić, odlučio je da to visoko priznanje dobiju: kompozitor i muzički pedagog Miroljub Aranđelović Rasinski,  teolog Dragan Vukić, OŠ ”Braća Aksić”, iz Lipljana, dirigent mr Đorđe Pavlović, istoričar umetnosti Delfina Rajić, profesor i molekularni biolog prof. dr Elizabeta Ristanović, kulturni poslenik dr Jugoslav D. Stajkovac, dramska umetnica Ljiljana Stjepanović, likovni umetnik Zagorka Stojanović i dramski pisac Miladin Ševarlić.

         Ovom prilikom je Izvršni odbor Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, a na predlog žirija za dodeljivanje Vukove nagrade, doneo odluku da se uruče i izuzetne Vukove nagrade za minulu godinu, čiji su laureati Gimnazija ”Veljko Petrović”, iz Sombora, književnik i naučnik dr Miodrag Maticki i Narodno pozorište iz Užica.

         U ime nagrađenih zahvalnu besedu je izrekla glumica Ljiljana Stjepanović.

 

 

Foto Vladimir Marković