Intervju


Da se
(ne) opustimo

„To je priča o običnim ljudima, a verujemo da je ovoga puta scenario i postupak snimanja drugačiji. Više je komedija karaktera koji su specifični, blago na ivici, što će to biti zabavno, životni su, a situacije u kojima se nalaze potpuno su blesave“, kaže rediteljka Jelena Bajić Jočić
01 rados bajic

Maumau...za rubriku verovali ili ne, ali naselje u Beogradu, na popularnom Makišu.

         Zašto baš tako? Ko će ga znati?

Možda odgovore zna Radoš Bajić, glumac, scenarista i reditelj, koji je radnju svoje nove serije smestio baš u to naselje. A kako to sve izgleda? Jednostavno, na samom kraju ulice Bore Stankovića, sa desne strane, kuće Srbijanke Nešić i Milice Milinković pretvorene su u domaćinstva Srba pristiglih sa Kosova. U njihovom dvorištu ekipa snima, dok Bajić sa kaubojskim šeširom na glavi šeta tamo-vamo razgovarajući telefonom. U stvari, šapuće da ne pokvari kadar.

      Tu se rade one prve sekvence, nervoze nema, smeh na licu Tihomira Stanića i Mire Banjac. Po ko zna koji put Tika izvozi Miru iz kuće u invalidskim kolicima, zaustavlja je kod stola na terasi i priča sa njom. Mira, kako je po scenariju, uzima već dvadeseto žumance, stavlja u usta, žvaće, izgovara nešto jedva razumljivo...

         - Stop, bilo je odlično, ovo više ne ponavljamo – čuje se kroz širok osmeh rediteljke Jelene Bajić Jočić.  

      Aplauz, čestitke, šale na račun odeće Tihomira Stanića ispunile su  to široko dvorište. Žene iz ekipe prolaze žurno, služe sokove i kafu, svima je laknulo. Tehničari ubrzano rasklapaju opremu, premeštaju set na improvizovani autootpad izvan dvorišta. Stanić i Boris Milivojević kreću na kratke konsultacije o narednoj sceni sa režiserkom.

       -  Staneš tu, između automobila, uzmeš motku, udariš po vratima. Boris leži u autu, budiš ga...`Alo, Razvigore, šta radiš ti tu?` Al`, nemoj da kažeš šta radiš tu gore, nego, izlaz` napolje...!!!

          Režiserka odlazi, glumci ostaju da uvežbavaju scenu. Oko njih dvojice već je uveliko zagužvalo, kamere su postavljene, čeka se dolazak gostiju sa RTS-a, koji su ujedno i koproducenti. Bajić je i dalje sa telefonom u ruci, organizuje, premešta, dočekuje...Stiže baš sve. Stiže, eto, da razgovara i sa nama, doduše, onako usput, u hodu:

(Opširnije u našem štampanom izdanju)

Lj.Z.Tomić