Intervju


Nisam veran, jer za
tim nema potrebe

Bez sumnje, jedan od maestralno odigranih likova na malom (i velikom) ekranu je lik Srećka Šojića iz serijala „Tesna koža“ i „Bela lađa“, scenariste Siniše Pavića u tumačenju sjajnog Milana–Laneta Gutovića. Njegova nova predstava ”Ukrađena ličnost”, baš kao i ona kultna ”Obično veče”, takođe zbog aktuelne današnjice izazivaju veliku pažnju.
01 lane gutovic

Taj namrgođeni, a neki često kažu i namćorasti bard našeg glumišta, tvrdi da je više poznat po nadimku (Lane), nego krštenom imenu (Milan). On je, za one koji ga ne poznaju dovoljno dobro, veliki i pravi profesionalac u svom poslu. U svaki lik koji tumači ulaže maksimalnu energiju. Neumorni intelektualac, stvaralac i izvođač  humora ”na drugu loptu”, Lane je najveći neprijatelj neradnika i primitivaca, ali  i onih kojima inteligencija nije jača strana. Iz dna duše prezire kriminalce i sve one koji su zakoračili s one strane zakona. Emotivac je! I iskreni pravoslavac, koji ne propušta nijedan post. Uvek se deklariše kao Srbin, ali nije šovinista. Ortodoksni je hedonista, a nije alkoholičar, pušač ili boem. Gurman i noćobdija... Verovatno je kao glumac najveći obožavalac žena u svojoj profesiji. Tačnije, on je beogradski Don Žuan velikog stila!

- Kada mi krene, prosto ne mogu da se zaustavim... – zagonetno će popularni Lane, koji inače ovih dana ima malih zdravstvenih problema sa kičmom.

Rođen je u beogradskom naselju Umka, 11. avgusta 1946. godine. Težina mu varira od 80 do 85 kilograma, pa na gore. Kosa i oči smeđe. Broj cipela 44, a svoj konfekcijski broj ne zna. O svojoj visini u svom stilu kaže:

- Nisam se merio, ali u vojnoj knjižici piše 183 santimetra,  iako nikada nisam bio toliko visok. Možda sam postao realan pa sam se samokritički smanjio...

Iz prvog braka ima ćerku Milicu, balerinu i glumicu. Iz drugog sa balerinom Biljanom Knežević dobio je dva sina –  Janka i Spasoja! Sporazumno su se razveli 2011. i od tada je, kako tvrdi, ovaj dupli lav u horoskopu, slobodnjak. A sto je političkog angažmana tiče...

Na jednim izborima bio je kandidat Nove Srbije Velimira Ilića za odbornika u beogradskoj opštini Voždovac. Danas ne pripada nikome! Nijednoj partiji!

(Opširnije u našem štampanom izdanju)

DRAŠKO AĆIMOVIĆ