Kolumna


Četvrti međunarodni konkurs
karikatura "Aleksandar Klas"

06 klas

Posle nekoliko godina pauze ILUSTROVANA POLITIKA ponovo raspisuje međunarodni konkurs karikatura pod imenom ALEKSANDRA KLASA, karikaturiste koji je verno delovao od prvog broja „Ilustrovane Politike“, 1958.godine. Crtao je karikature pod motom ALEKSANDAR KLAS CRTA ZA VAS. Kao najviše nagrađivani karikaturista u svetu 1990. godine ušao je u Ginisovu knjigu rekorda. Tako je otišao u legendu, pogotovo “Ilustrovane Politike”, koja ga vraća na svetsku pozornicu karikature, gde je uvek pripadao.
Učešće
Konkurs je otvoren za sve karikaturiste sveta bez obzira na nacionalnost, veroispovest, godine života, pol i obrazovanje.
Tema konkursa
Slobodna.
Slanje radova
Prihvataju se isključivo originalni radovi i potpisani digitalni printovi. Radovi ne smeju biti ranije nagrađivani. Šalje se maksimalno do pet(5) radova formata A4. Uz radove poslati fotografiju, kurikulum vite, a na poleđini radova osnovne podatke: ime, prezime, adresa, elektronska adresa i telefon.
 

Radove slati na adresu:
ILUSTROVANA POLITIKA
Cetinjska 1
11000 Beograd
Srbija
Rok
Radovi se primaju do 1.septembra 2017. godine.
Nagrade
Prva novčana nagrada i diploma.
Druga novčana nagrada i diploma.
Treća novčana nagrada i diploma.

Ukupan nagradni fod iznosi 2.000 (dve hiljade) evra.
Biće dodeljeno i nekoliko specijalnih nagrada i diploma.
Izložba
Svečana dodela nagrada i izložba biće održane u Beogradu za dan „Ilustrovane Politike“, 11.novembra 2017. godine.
Katalog
Svi karikaturisti čiji radovi budu selekcionirani za katalog i izložbu dobiće besplatan primerak kataloga.
Ostale odredbe
Prispeli radovi ostaju u vlasništvu „Ilustrovane Politike“. Organizatori zadržavaju pravo da ih koriste bez materijalne naknade autorima. Slanjem radova na konkurs smatra se da autori prihvataju propozicije u celini.

 

Uređuje Špiro Radulović