Sport


Grof koji
obožava trilere

06 sport

Miodrag Božović je čovek vesele naravi. Ume da plane, da se naljuti, kaže svašta i navuče gnev. Ali ume i da oprosti. Da se pokaje. Izvini i pruži ruku. Ili da je prihvati u znak pomirenja. Suština je u nameri. Ako je ona zla, sve drugo nema nikakvog smisla.

Za sebe kaže da je daleko od grofa.

– Ja čak ne znam ni kako neki grof izgleda.

Smeje se i širi vedru atmosferu, jer teško čoveku koji ne zna za šalu i društvu koje ne ume, ne sme, ili ne može da se bezazleno smeje. U svakoj teškoj situaciji vidi svetlo na kraju tunela, jer kroz život prolazi sa osmehom stjuardese koja zna da sa avionom nešto nije u redu. Nekada je verovao u sudbinu. Sada zna da sve zavisi od rada, truda i zalaganja. Ipak, nije odoleo. Prihvatio je ovaj naš Tarot i otvorio karte baš uoči utakmice protiv ”Partizana”

FILM – IDOLI, MUZIKA, CRTANI FILMOVI, SEKS – KUĆNI LjUBIMCI, SREĆA – NOVAC, BES, KNjIGA – OSTALI SPORTOVI.

– Izmene? Pa, šta znam... Ma neću ništa. Neka ih tako!

Znači:

FILM

– Najviše me interesuje triler. Volim i komedije. ”Balkanskog špijuna” sam gledao 50 puta. I mogao bih još 50. Omiljena scena je kad Bata Stojković hvata Boru Todorovića za kosu, čupa i misleći da je perika kaže: ”Pa ko si ti? Ti nisi Jakovljević. Ti si neki mnogo veći zlikovac”! ”Maratonce” takođe vrtim kad god stignem. Uvek zapazim nešto novo. Obožavam Milenu Dravić, Tanju Bošković, neprevaziđenu Miru Banjac. U bioskopu nisam bio skoro. Pre dve noći sam ponovo gledao ”Krokodil Dandi”. Volim da se nasmejem uz dobar film. Voleo sam Al Paćina i Roberta De Nira. Mnogo je genijalnih ostvarenja: ”Taksista”, ”Lovac na jelene”, ”Kum”, ”Karlitov put”... ”Bilo jednom u Americi” ostavlja bez daha. I zbog glume i zbog muzike. Ipak, ništa kao ”Balkanski špijun“.

IDOLI

– Nisam imao fudbalske idole. Pratio sam kao klinac italijanski fudbal, ali samo iz jednog razloga. Da bih uživao u stajlingu njihovih igrača. Bila je tada emisija ”La domenika sportiva”, čujem da ide i danas. Puštali su izjave posle svake utakmice. To se nije znalo ko je lepše obučen, igrači ili treneri. Moderne frizure, skupa garderoba, nakit. Uvek su diktirali trendove. Pa na sve to i kvalitet lige koja je u to vreme bila najjača na svetu. „Juve“ nepobediv. Divio sam se centarhalfu Serđu Briju. Danas najviše cenim Murinja.

(Opširnije u našem štampanom izdanju)

 

Nebojša Petrović