Sport


Mesi je bolji
od Ronalda

06 sport

Nije ga bilo na dodeli „Zlatne lopte“ FSS-a, nije se oglasio ni posle odluke FIFE o promeni formata Svetskog prvenstva. Iskreno, zabrinuli smo se za Slavoljuba Muslina:

–Sa mnom je sve je u redu. Bio sam u Francuskoj na odmoru. Vratio sam se prošlog ponedeljka i počeo da radim – otklanja dileme selektor Srbije na početku razgovora sa našim saradnikom Nebojšom Petrovićem.

Gotovo je sa novogodišnjim praznicima. Ambijent porodične idile uskoro se pretvara u prvo reprezentativno okupljanje u Staroj Pazovi. Selekciju Superlige Srbije za koji dan očekuje duel protiv američke MLS lige.

– Jedan selektor nikada ne može da računa na apsolutni odmor. Pripreme za prvo iskušenje u 2017. odavno su počele. Biće sve spremno za 26. januar, kada je zakazan put za San Dijego. Deo praznika proveo sam upravo u Americi i iskoristio priliku da se raspitam o detaljima vezanim za našu utakmicu. Saznao sam mnogo korisnih informacija od naših ljudi koji žive tamo i prate dešavanja u američkom fudbalu.

Sasvim je izvesno da MLS neće računati na svoje glavne vedete. Internacionalci zvučnih imena i basnoslavnih ugovora trenutno su na egzotičnim destinacijama širom sveta i skupljaju energiju za novu sezonu.

– Nisam dobio spisak njihove reprezentacije, ali me to ne opterećuje. Bavim se svojom ekipom i mnogo mi je važnije da vidim još jednom koliko mogu igrači iz domaćeg šampionata. Imamo malo vremena za treninge i pokušaću da ih što bolje pripremim i da im pomognem da se adaptiraju na naš sistem igre.

Nijedan selektor ne voli da mu se nameću igrači. Muslin nije bio u prilici da bira po svojoj volji, jer su klubovi poslali na adresu FSS-a spisak potencijalnih kandidata.

– Naravno da bih ja napravio drugačiji izbor, ali moram da priznam da sam dobio uglavnom igrače koji su najbolji u svojim klubovima. Neće biti problema sa te strane. Bitno je samo da se dobro uigramo i pružimo snažan otpor američkoj selekciji.

(Opširnije u našem štampanom izdanju)

 

Nebojša Petrović