Sport


ORIGINAL I
KOPIJA

05 sport

Tek što je stupio na novu dužnost. Pridružio se Zoranu Lakoviću u Nionu. Srbija konačno ima svoje ljude u evropskoj kući fudbala. Na izvoru informacija. U središtu moći.

- Sredinom januara ulazim zvanično u kancelariju i tada ću moći detaljnije da vam kažem šta će biti moja konkretna zaduženja – kaže Dejan Stanković na početku razgovora sa našim saradnikom Nebojšom Petrovićem. – Ne bi bilo korektno da govorim sada o nekim ozbiljnim temama, a ni sam ne znam jesu li ili nisu u mojoj nadležnosti. Želim prvo da sagledam situaciju i izađem pred vas sa preciznim i potpunim odgovorima na svako pitanje.

Kako da mu ne izađemo u susret. Maksimalno korektan tokom cele karijere. Uvek na usluzi medijima. Dečački iskren i direktan čak i u najtežim trenucima.  Prihvatamo molbu. Trenutno ima prijatnijih tema. Onih svečanog karaktera. Piksi je najbolji trener, a Tadić najbolji igrač Srbije u 2016. godini:

- Bilo mi je izuzetno prijatno da sedim sa strane i gledam Piksija sa Zlatnom loptom na postolju. Bukvalno sam odrastao uz njega i njegove majstorije. Imao sam čast da prve korake u reprezentaciji napravim uz pomoć jedne od najvećih legendi jugoslovenskog fudbala. On me je naučio mnogim stvarima, kako u profesionalnom tako i u privatnom životu.

Nije mala stvar odrastati uz Petu „Zvezdinu“ zvezdu.

Piksi. Jedan jedini. Neponovljivi. Najbolji svih vremena. Izazivam na dvoboj svakog ko misli drugačije.

Zahvaljujući njegovim biserima, mnogi su zavoleli fudbal. Bravure i golovi protiv Milana. Na San Siru i na Marakani. Antologijske perle protiv Španije u Veroni. Bože, kakav je to igrač bio.

- Veliki deo karijere proveo je daleko od nas. Najpre u Japanu, sada u Kini. Ali uvek je dostojno reprezentovao našu zemlju. Svojim znanjem, iskustvom i majstorstvom otvorio je mnogima vrata dalekog sveta. Nekada na terenu, sada na klupi. Znam koliko mu znači ovo priznanje jer stiže iz njegove kuće. Iz njegove Srbije.

(Opširnije u našem štampanom izdanju)

 

Nebojša Petrović