Sport


Spreman za
svaki izazov

06 sport

Ni veće vedete, ni skromnijeg momka. Savršeni primer nepisanog fudbalskog pravila: što slavniji i uspešniji, to normalniji i običniji. Nemanja Matić ne veruje u sudbinu. Naročito ne u onu koju proriču karte. Njemu u karijeri ništa nije palo sa neba. Za sve se potrudio, oznojio, namučio i izborio. Od Uba i Lazarevca, do Košica i Londona. Sa usputnim stanicama u Arnemu i Lisabonu. Kup Slovačke. Prvenstvo, FA i Liga kup Engleske. Prvenstvo, Kup i Liga kup Portugala. Smeši mu se sada još jedna kruna. ”Čelzi” gazi sa trenerom Konteom na čelu i nisu potrebne karte da bi se naslutio epilog Premijer lige. Ovaj Tarot otvaramo više iz reprezentativnih razloga, s obzirom na minulu utkamicu sa ”Gruzijom” u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvi u Rusiji. To je put koji ne poznaje prečice. Matić, opet, spreman je za svaki novi juriš. Nikada se nije plašio izazova. Ni na terenu, ni u životu. Tako pristupa i ovoj našoj rubrici. Hrabro, smelo i odvažno. Navikao je tako. Svaki rebus ima rešenje. Svaka tema, odgovarajući stav.

Evo i njegovog idealnog tima iz lične perspektive, uz samo jednu malu izmenu od ponuđenih tema:

– Ja bih MUZIKU  na poziciju golmana, a PORODICU na špica. Da se zna šta je udarna igla. Zatim, bekovi: SREĆA („Sjajno“). DRUŠTVO („Superiška“). OSTALI SPORTOVI („Fenomenalno“). Za sada sve ide kao po loju. Ali, polako. Evo, već me hvata trema od zamišljenog veznog reda. Mada, nema potrebe. I tu klizi kao podmazano: DETINjSTVO („Moja pozicija, zadnji vezni“). NOVAC, FILM i najzad HOBI. I na kraju, dva krilna napadača: KUĆNI LjUBIMCI i BES. Sve su to super teme. Ništa ne menjam. Prva postava k’o bombona.

Krećemo!

MUZIKA...

– Domaća uglavnom. Retko kada strana. Možda samo u autu kad idem na trening. Pustim radio, pa šta zasvira. Zaista slušam samo našu muziku. Čolu obožavam. Sve njegove pesme. Ritam zavisi od situacije i raspoloženja. U svlačionici, pola sata pre utakmice, mora neki jači zvuk. Balade znaju da me uspore i uspavaju. Nosim one male slušalice. Desetak minuta pre izlaska na teren, muzika se gasi i krećemo u borbu.

SREĆA

– Moja svakodnevica. Prati me na svakom koraku. Izvor je u ovoj karti koja se nalazi na poziciji špica. Kada se završi trening, kada prođe utakmica, kada se spusti zavesa, vratim se kući i vidim da su deca dobro, ništa mi više ne treba da bih bio srećan. Ležem mirno i zahvalim se Bogu što mi je podario takvu porodicu

(Opširnije u našem štampanom izdanju)

Nebojša Petrović