Viva


Ovo je dijeta
za vas!

„U moru dijeta, interesuje me koja je najbolja i koju preporučujete osobi rešenoj da za mesec dana skine 10 kilograma. Pošto nijednu dijetu nisam izdržala do kraja, volela bih da mi stručnjaci predoče plan ishrane i kažu da li postoji „popravni“ kad se zgreši“. (Beba iz Inđije)
Dieta

Za početak, ne grdite sebe jer se čovek i od toga – goji! Kad rešite da smršate, nije važno samo šta jedete već i kako na to gledate. Kakve su vam misli, takav je i um. A kad se oko mozga gomilaju negativni monolozi, ta vrsta mentalnog opterećenja blokira energiju neophodnu za sve procese u telu, pa i proces – mršavljenja. Umesto da ponavljate: „Nisam ni za šta“, govorite sebi: „Sposobna sam za sve“.

Zauvek zdravi i vitki. – Pravilna ishrana pomaže da se dobro osećate, uvek u formi i puni elana, vitki i zdravi. Za takav rezultat nije dovoljno bacanje na niskokaloričnu dijetu svaki put kad nabacite koji kilogram viška. Umesto toga, saznajte sve o osobinama namirnica. Naučite i trikove kako da izbegnete prazne kalorije i sprečite napade gladi. Polazna tačka je ono što unosite u kuću i stavljate u frižider, na prvom mestu namirnice koje vam neće dodati ni centimetar oko struka.

6 zlatnih pravila. – Ako ste od onih što robuju čuvenom jo-jo efektu, to jest smršaju, a onda im se izgubljeni kilogrami vrate, pa kreću na novu „čudotvornu“ dijetu, promenite taktiku i probajte predložene strategije: stvarno funkcionišu!

Višnja Marjanović