Viva


Podstiče plodnost
kod žena

Zahvaljujući ovoj metodi lečenja mnogo dece je rođeno prirodnim putem, a veliki broj beba je došao na svet, nakon što su se majke, pripremiljene metodom akupunkture podvrgle veštačkoj oplodnji
34

O akupunkturi i njenom uspešnom i brzom delovanju sve se češće govori i piše. Ta vrsta istočne medicine je efikasna sa manjim brojem tretmana kod nekih akutnih stanja i migrena. Na našim prostorima se akupunkturom uglavnom leče hronična stanja i bolesti.

Iako se akupunkturom bavim više od trideset godina, izdvojile su se neke bolesti za koje imam poseban afinitet i sklonosti. Skoro kroz celu dugogodišnju praksu susretala sam se sa poremećajima menstrualnog ciklusa. Ali, u proteklih desetak godina povećao se obim ne samo poremećaja mesečnog ciklusa već i primarni sterilitet kod žena. Najviše sam se iznenadila pojavom preranog klimaksa. Čak i kod mladih žena, od kojih mnoge još nisu stupile u seksualne odnose, dešava se da već u 34-oj, 35-oj ili 36-oj godini ulaze u prevremeni klimaks. Ponekad ne postoje logična objašnjenja zašto se ovo dešava. Da li to pripada savremenom, brzom i stresnom načinu života, iscrpljujućoj borbi za egzistenciju ili uticaju zračenja moderne tehnike?

Dr Danica Cetković