Zabava


Najveća modna
pista Evrope

06 moda

Serbia Fashion Week je priredio pravi spektakl na glavnom novosadskom šetalištu. Defileom 250 manekena obučenih u modele 30 evropskih i domaćih dizajnera, simboličnim puštanjem balona u nebo uz muzičku pratnju ovogodišnje predstavnice Srbije na takmičenju za pesmu Evrovizije Tijane Bogićević, kao i veličanstvenim nastupom Simfonijskog orkestra NS2021, i muzičara Dragoljuba Đuričića sa bubnjarima, svečano je otvoren internacionalni festival mode i dizajna Serbia Fashion Week.

         Fantastična atmosfera i potpuno neuobičajen izgled glavne novosadske ulice učinili su da Novi Sad stoji rame uz rame sa najvećim svetskim prestonicama mode. Inostrani gosti i mediji su se jednoglasno složili da je spektakl otvaranja pozicionirao Serbia Fashion Week visoko na lestvici modnih događaja Evrope, dok ni Novosađani nisu krili svoje oduševljenje okupivši se u velikom broju duž cele ulice.

Prijatno aprilsko veče svojim modelima ulepšala su neka od najznačanijih svetskih modnih imena kao što su: Eymeric Francois iz Francuske, Arrey Kono iz Nemačke, Romero Bryan, dizajner koji oblači Bijonse, Kejt Mos i druge, Miro Mišljen iz Španije, Aidar Khan iz  Kazahstana, dizajneri iz regiona - Izabela Kečan iz Hrvatske, Sanja Veličković iz Slovenije, Bisera Suljić-Boškailo, Dejana Lukić-Madam Maya iz Crne Gore, kao i brojni poznati dizajneri iz Srbije među kojima su: Zvonko Marković, Boško Jakovljević, Vasilije Kovačev, Marija Šabić, Snežana Dakić, Lepa Couture, Danijela Božić, Suzana Perić, Aleksandar Gavrić i mnogi drugi.

                Povodom ovog velikog koraka za Serbia Fashion Week, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i festivala Serbia Fashion Week, Svetlana Horvat je rekla:

– Novi Sad kao prestonica kulture za 2021. godinu zaslužio je jedno ovako veliko otvaranje internacionalnog festivala mode i dizajna u Srbiji. Serbia Fashion Week predstavlja najveći modni festival na našim prostorima, koji beleži najekspanziviji rast posetilaca i učesnika u Evropi. Aprilsko izdanje Nacionalne nedelje mode predstaviće dizajnere iz 20 različitih država sveta, ali i brojne programe koji doprinose edukaciji posetilaca o modi kao umetnosti.

         Posle svečanog otvaranja, narednih dana su usledile revije inostranih i domaćih dizajnera, održane u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, gde su  posetioci uživali u novim kolekcijama dizajnera iz Srbije, Francuske, Italije, Španije, Holandije, Rumunije, Grčke, Rusije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

 

 

I.R. i S.F.W.