Zabava


Razgovori starih
prijatelja

03 vodice

CMC TV festival, koji je po deveti put u odličnoj organizaciji opštine Vodice i ”Kroacije rekords” održan u tom  simpatičnom primorskom gradiću, odavno je prevazišao lokalni karakter. Vremenom je izrastao u najozbiljniji (i najveći) regionalni muzički događaj.

         Za potpisnika ovih redova, posle sumiranja utisaka, nije bilo nikakve dileme da je ta fešta pod otvorenim nebom po kvalitetu bila bolja od prethodne i da će se od 33 pesme, koliko ih je bilo izvedeno, bar pola ”vrteti” u nastojanju da postanu godišnjji hitovi. Grupa ”Magazin”, duo ”Maraja“, Adis Škaljo, Neda Ukraden, Sergej Ćetković, grupa ”Mejaši”, Mia Dimšić (nova pop zvezda tamošnje scene), Tonči Huljić ili neka od klapa imaju dobre šanse da osvoje titulu najslušenijeg izvođača CMC TV festivala za sezonu u toku, baš kao što je to pošlo za rukom Željku Bebeku sa prošlogodišnjom numerom ”Ja po kafanama”.

         Od ove i ovakve prognoze, priznajem, više su mi, ipak, bila privlačnija podsećanja prilikom susreta sa nekim od učesnika ovog zanimljivog muzičkog događaja u Vodicama. Tako, recimo, kada sam ugledao Masima Savića (sa invalidskim štakama), pitanja i odgovori između nas dvojice su kao bujica potekli sve dok na rukama muzičara iz pratećeg benda nije iznet na scenu, kako bi sedeći u stolici održao sjajan (revijalni) koncert.

         – Gadno sam pre neki dan povredio nogu, pa sada ne mogu da stanem na nju – priznao mi je Masimo, da bi se prijateljski osmehnuo na moju primedbu da fudbal više nikada ne igra, kada već ne zna da šutne loptu.

         Bebek, s druge strane, jedva čeka dolazak u Beograd i koncert na kome bi predstavio novi album, čiji izlazak očekuje u septembru ili oktobru:

         – Biće to od svega po malo, i ”Bijelog dugmeta” i onoga što radim poslednjih godina, a što nema veze za rokenrolom. Veliko priznanje za ”Ja po kafanama” mi prija,  pa očekujem da se to isto dogodi i sa novom pesmom ”Ono nešto naše”. Doduše, ne nadam se festivalskoj nagradi, jer bi verovatno bilo malo previše da dva puta uzostopno, baš ja, budem najslušaniji. Ipak, ubeđen sam da će i ta pesma biti u samom vrhu.

         Naravno da je najemotivniji razgovor usledio sa Zlatkom Pejakovićem, koji svojom interpretacijom i nadalje pleni veliku pažnju slušalaca, baš kao i scenskim pokretima, s obzirom da se nikada nije odrekao ”dasaka koje život znače”. U njegovom pevanju, doduše, ni malo sada nema ronekrola, koji je kao najuspešniji vokalni soloista ”Korni grupe” obeležio taj bend.

         On se stilski već duže vremena okrenuo tamburašima, popevkama i nekoj vrsti mediteranske pop muzike, u kojoj dominira njegova pesma ”Čerge”. Evociranje uspomena na period u Beogradu, gde je i započeo solo karijeru, izazvao je kod njega niz emocija, pogotovo pri pomeni ”Korni grupe” i Kornelija Bate Kovača, zatim Ljube Ninkovikća i Asima Sarvana, Slobe Markovića, Sanje Ilića, Dejana Petkovića...

(Opširnije u našem štampanom izdanju)

A. Gajović